Oficjalne Forum Zespołu AudioFeels

Przejdź do zawartości

Teraz jest 9 wrz 2010, o 18:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Strona 11 z 14 [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jarek Weidner ''Karas''
PostNapisane: 24 kwi 2010, o 15:49 
Mega fan
Mega fan

Wtrącę może tutaj swoje 3 grosze na temat Pana Dżarosława :D
Otóż jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona z solówki Jarka !
Mam na myśli ich nowy autorski numer. Według mnie utwór stworzony dla Karasa ! Klimat i styl idealnie dobrane do charakteru. Już dawno było wiadomo, że Jarek ma nie tylko predyspozycje co do gitary elektrycznej ale również ma świetny wokal. Teraz tylko mnie utwierdził w tym przekonaniu :beyonce:
Jednak muszę przyznać, że w Zabrzu Jarek wydał mi się nieco nerwowy, stremowany. Gdy przedstawiał członków zespołu miałam wrażenie, że chciałby jak najszybciej skończyć swoje przemówienie, mieć to za sobą. Nie wiem zupełnie czym to było spowodowane.
Więcej wiary w siebie Jarku ;)

bo jest pare złudzeń, które warto mieć by żyć . . .

Poziomki to przeciwieństwo pionków :)

PostNapisane: 24 kwi 2010, o 17:12 
Fan
Fan

kaś.per napisał(a):
Jednak muszę przyznać, że w Zabrzu Jarek wydał mi się nieco nerwowy, stremowany. Gdy przedstawiał członków zespołu miałam wrażenie, że chciałby jak najszybciej skończyć swoje przemówienie, mieć to za sobą. Nie wiem zupełnie czym to było spowodowane.
Więcej wiary w siebie Jarku ;)

Ja raczej nie odniosłam takiego wrażenia ;) Może po prostu każdy z Panów ma inny styl, sposób prowadzenia koncertu.
Partia gitary Jarka w nowym utworze (w Banale) jest chyba najlepszą jaką do tej pory słyszałam. Niesamowite, jak wysokie dźwięki potrafi z siebie wydać Karas! :beyonce: Coraz bardziej zaskakuje, jak najbardziej pozytywnie :)

To tak odnośnie gitary. A przecież nie na gitarze się kończy w zespole rola Jarka... Nowy utwór z "solówką wokalną" Jarka- fajny, ale spodziewałam się bardziej melodyjnej solówki :)

Zapraszam serdecznie!

PostNapisane: 13 maja 2010, o 22:07 
Fan nr 1
Fan nr 1

Moje trzy grosze też być muszą :)

Najpierw negatyw, coby nie było, że bez krytyki ;)
Gitarki wypadły nieco blado w porównaniu do poprzednich koncertów. A solówka była zdecydowanie za szybko nawet dla nas anglistek ;) w prawdzie warunki nie pomagały w odbiorze a 'podkład' był trochę za głośno. Ale moja prośba do Jarka- slow down :D

Z pozytywów:
przede wszystkim energia na scenie. no aż sama się buźka cieszy :) wszędzie go było pełno, momentami ustawiałam aparat na niego, cykałam a jego już nie było :lol:
dwa to jednak ten aranż "What does it mean" no jak dla mnie bomba. Moje klimaty, melodycznie genialnie. Tylko z tym tekstem problem :P
No i część wstawek (jak wspomniałam wyżej nie wszystko było idealnie ;) ) a przede wszystkim chyba gitara w Banale, smyki w Shape no i WGACA :)
wokal w Hero. pisałam o tym w relacji, więc nie będę się powtarzać, ale taki rockowy głos u Karasa lubię najbardziej :mrgreen:

Jarek jak zwykle był szalenie samokrytyczny ;) a w nasze zapewnienia, że było ok nie chciał wierzyć ;)

Ogólnie ja Jarka podziwiam jako człowieka, bo jest strasznie elokwentnym, inteligentnym i 'oblatanym' facetem, zna się na tym co robi i to kocha. :ave:

http://yourprecious.posadzdrzewo.pl - moje drzewko :)

Obrazek http://www.pajacyk.pl

PostNapisane: 14 maja 2010, o 16:53 
Mega fan
Mega fan

Ja już wcześniej wspomniałam, że na kwietniowej trasie odniosłam wrażenie, iż Jarek był nieco nierwowy, spięty i chciał szybciej szybciej byle tylko skończyć.
Na szczęście nie odbiło się to na jakości; bo mimo że w pośpiechu, to nie na 'odwal' ;)

bo jest pare złudzeń, które warto mieć by żyć . . .

Poziomki to przeciwieństwo pionków :)

PostNapisane: 16 maja 2010, o 22:49 
Nowy
Nowy

Tajemnica gitary? haha Jego głos to nie żadne struny głosowe z kosmosu, jak niektóre dają się nabrać. Może słyszałyście kiedyś o czymś takim jak efekty gitarowe?? Jak myślicie po co jest ten wielki stół i dźwiękowiec? Co on może tam robic? Moze np. podpinać na głosy różne efekty. Wtedy wystarczy zaspiewac normalnym glosem a efekt zrobi to, co wszystkie Was tak zachwyca. Nie ma ludzi, którzy mają taki głos...o naiwności...Ale plus za pomysłowość dla chłopaków i sprytną ścieme.

PostNapisane: 16 maja 2010, o 22:57 
Fan nr 1
Fan nr 1

boże, nie rób tutaj ludzi bardziej głupszych niż wyglądają. to jest logiczne, że człowiek takich dźwięków nie wydaje.! I to nie raz Karas udowodnił. Wystarczy, ze Antek ich nie naglaśnia. od razu to słychać. :roll:

PostNapisane: 17 maja 2010, o 07:21 
Fan nr 1
Fan nr 1

O Jezu :shock: normalnie jak możesz? zburzyłeś/aś nasz ideał Karasa :cry: normalnie przestaniemy chodzić na koncerty, a Jarkowi w oczy nie spojrzymy.

A tak w ogóle to oprócz efektów gitarowych mamy jeszcze efekty trąbkowe, smyczkowe, harmonijkowe i beatboxowe. A z resztą o czym my w ogóle dyskutujemy? Przecież oni jadą z playbacku.

http://yourprecious.posadzdrzewo.pl - moje drzewko :)

PostNapisane: 17 maja 2010, o 08:02 
Mega fan
Mega fan

Moniś święte słowa :lol: przecież my po to chodzimy na koncerty, żeby sobie posłuchać tych dźwięków z taśmy ;)

Ogólnie to posty mało na temat ;p, proponuję skasować lub przenieść do Całej prawdy o rezonansie :)

PostNapisane: 17 maja 2010, o 11:27 
Fan nr 1
Fan nr 1

No nie, tego jeszcze nie grali :lol: Struny głosowe z kosmosu?! WTF :lol: ale zgodzę się z jednym- o naiwności... ;)

Zapamiętaj :!:
Bynajmniej to nie przynajmniej! Bynajmniej rozumiemy jako "wcale", "ani trochę".
Naprawdę piszemy łącznie!
Na pewno piszemy osobno!
Po prostu piszemy osobno!
Wziąć a nie wziąść!

PostNapisane: 17 maja 2010, o 12:36 
Nowy
Nowy

Słusznie :) Nie ma nic gorszego, jak ktoś przyjdzie i zacznie psuc mit niesamowitego idola :) I ze ktos z kogos glupiego robi? I podobno to takie logiczne. To moze trzeba przypomniec kilka z wpisow? :

"Uwielbiam jego gitarę gitarę i ciągle moją głowę zaprząta myśl: Jak on to robi?"

"praktycznie te instrumenty, które wydajają z swych gardeł wszyscy audiofeelsi nie są trudne, lecz dla mnie jest zawiły schemat działania strun głosowych Jarka, ze to daje aż tak znakomity efekt"

"A jak on to robi? tego nawet najstarsi..."

"O tak, nigdy nie mogę uwierzyć w to, że nikt nie robi tej gitary "sztucznie". Zawsze sobie przewijam nem i nie mogę wyjść z podziwu dla Jarka."

"Jarkowa gitara chyba na zawsze pozostanie nieodgadnionym zjawiskiem"

"Nie wiem jak inne koneserki i koneserzy audiofeelnych dźwięków, ale ja słuchając jego "gitarowych" solówek zawsze się rozglądam dookoła, czy przypadkiem nie jest to jakiś przekręt i czy w pobliżu nie stoi jakiś (że tak to nazwę) "prawdziwy gitarzysta"

Moim faworytem jest "zawiły sposób działania srum głosowych Jarka" :D Bije to na leb struny z kosmosu :)))

Ten zawiły sposob to silny, wysoki głos Karasa i wyjątkowa czystość przy spiewie. Barwa najnormalniejsza na swiecie, glos przepuszczony przez pudelko od efektow gitarowych (ew. przez kompa) i nagle barwa brzmi jakby "połknąl strune gitary". Ot cała tajemnica. Ale chyba jej tutaj wbrew pytaniom nikt nie chcial znac, bo psuje to obraz niesamowitego spiewaka. Czy przeciez juz to wiecie.

I jeszcze jedna wypowiedz, ktora mimo zaperzenia autorki i tego ze wydaje jej sie ze ona przeciez nie jest glupia. I tak w swej madrosci niewiele zrozumiala czym sa efekty gitarowe i napisala:

"A tak w ogóle to oprócz efektów gitarowych mamy jeszcze efekty trąbkowe, smyczkowe, harmonijkowe i beatboxowe. A z resztą o czym my w ogóle dyskutujemy. Przecież oni jadą z playbacku.?"

Otoz nie ma czegos takiego jak efekty trabkowe, smyczkowe, harmonijakowe ani beatboxowe". Tutaj faktycznie robia to paszczą, na sprzecie troche sie to tylko podbija, uwydatnia i nagle jest magia. Ale sa gitarowe (polecam google dla kpiących) A skąd playback? Chyba tylko z zacietrzewienia autorki :) Bo on nic nie ma nic wspolnego z efektami :) Jadą na żywo, czasem słychac.

I na koniec, respect dla panow, ze potrafili rozkmnic tyle dobrych mykow zeby brzmiec jak brzmia. Sa tam ludzie, ktorym reyzseria dzwieku nie jest obca i dają rade, jak w tym kraju pewnie nikt. I respect ze tak sprytnie daja wszystkim wierzyc ze oni tak robia sami z siebie :)

Wiec sorry, ze ktos Wam smial zburzyc obraz. A na koncerty bron Boze nie przestawajcie chodzic, bo to Wy im pozwalacie im sie utrzymac. Chwala Wam za to :)

Pozdrawiam, fanka fanek :)

Strona 11 z 14 [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]