|
| Autor |
Wiadomość |
|
youstyśka87
|
Tytuł: Re: Jarek Weidner ''Karas'' Napisane: 25 lis 2009, o 18:24 |
| Super Fan |
 |
 |
Dołączył(a): 14 sty 2009, o 18:27 Posty: 270 Lokalizacja: Lublin
|
yourprecious napisał(a): takie hity, jak SOS, NEM czy What goes around brzmią lepiej niż w oryginale, a wszystkie dźwięki tak doskonale ze sobą współgrają?? Ktoś kiedyś napisał o Illuku, że w nim jest odrobina geniuszu. Jeśli w Marcinie odrobina, to w Karasie cała sterta  Nie do końca mogę się z tym zgodzić. Przyznaję, jestem pod ogromnym wrażeniem NEM, What goes around czy SOS ale nie śmiem twierdzić, że są lepsze od oryginału bo to by było swego rodzaju profanacją.Utwory brzmią pięknie, harmonijnie. Ciężko jest porównywać cover i oryginał, tym bardziej, że jedna z wersji jest instrumentalna a inna - "gardłowa". Jarek to niezmiernie uzdolniony facet, to fakt. I to mu się chwali. Z resztą każdy z nich może se pochwalić ogromnym talentem. 
_________________ bałaganiara ale w tym szczególnym przypadku to był powód do dumy 
www.pajacyk.pl
|
|
|
|
 |
|
yourprecious
|
Tytuł: Re: Jarek Weidner ''Karas'' Napisane: 25 lis 2009, o 18:42 |
| Fan nr 1 |
 |
 |
Dołączył(a): 11 sty 2009, o 19:14 Posty: 1356 Lokalizacja: Ch/Lbn
|
youstyśka87 napisał(a): yourprecious napisał(a): takie hity, jak SOS, NEM czy What goes around brzmią lepiej niż w oryginale, a wszystkie dźwięki tak doskonale ze sobą współgrają?? Ktoś kiedyś napisał o Illuku, że w nim jest odrobina geniuszu. Jeśli w Marcinie odrobina, to w Karasie cała sterta  Nie do końca mogę się z tym zgodzić. Przyznaję, jestem pod ogromnym wrażeniem NEM, What goes around czy SOS ale nie śmiem twierdzić, że są lepsze od oryginału bo to by było swego rodzaju profanacją. To jest tylko moje zdanie. Nie każdy musi się z nim zgodzić. Nie mówię, że pod każdym względem są lepsze. Ale ich ogólny wydźwięk mnie bardziej przekonuje niż oryginały tych utworów. Aha, i żeby nie było wątpliwości, mam na myśli wykonania koncertowe Nemu i Justina, ale płytową wersję SOS. I nie nazwałabym profanacją stwierdzenia, że coś mi się bardziej podoba niż oryginał. Bo nigdzie nie jest napisane, że prototyp jest najlepszy a cover skazany na bycie gorszym. Ale jak już napisałam- to tylko moje zdanie.
_________________ bałaganiara- największym komplementem 
http://yourprecious.posadzdrzewo.pl - moje drzewko 
http://www.pajacyk.pl
|
|
|
|
 |
|
kasiek.
|
Tytuł: Re: Jarek Weidner ''Karas'' Napisane: 26 lis 2009, o 14:21 |
| Fan nr 1 |
 |
 |
Dołączył(a): 19 gru 2008, o 18:31 Posty: 1561 Lokalizacja: Tarnów
|
Zgadzam sie z Caroll w 100%. mimo ze na poczatku sie nabijali z illukiem ze mam ah1n1 to widac ze jednak troche mu pozniej głupio było i pytal czy wszystko jest okej. musze stwierdzic ze najlepiej rozmawiało mi sie z nim tego wieczora.  no i oczywiście jego wstawki w fantasy. nie chce sobie wyobrazic jaka miałam wtedy mine ale sądząc po śmiechu dziewczyn obok była szalenie ciekawa i elokwentna. i Jarek tak wslizg uchwyciłam nie boj sie. 
_________________ no need to get locked up inside the past. http://kaaasieq.posadzdrzewo.pl/
|
|
|
|
 |
|
Paola
|
Tytuł: Re: Jarek Weidner ''Karas'' Napisane: 19 gru 2009, o 16:35 |
| Fan |
 |
Dołączył(a): 11 gru 2009, o 02:01 Posty: 85 Lokalizacja: prawie Poznań
|
|
A mi jest przykro, że pani Korwin - Piotrowska nie wie jak się nazywa Jarek. Co to znaczy teraz kolega? Trzech imion nie potrafi zapamiętać? A jakby przyszli wszyscy? To co?
|
|
|
|
 |
|
jamaica
|
Tytuł: Re: Jarek Weidner ''Karas'' Napisane: 21 gru 2009, o 13:35 |
| Mega fan |
 |
 |
|
Paola napisał(a): A mi jest przykro, że pani Korwin - Piotrowska nie wie jak się nazywa Jarek. Co to znaczy teraz kolega? Trzech imion nie potrafi zapamiętać? A jakby przyszli wszyscy? To co? To by zastosowała studencki sposób "Ej, kolego...'; ''Kologo kolegi...'' Tak sobie ostatnio rozmyślałam.. Kapelusz Jarka w jakiś sposob stał sie jego znakiem firmowym. NIe wiem jak Wy, ale dziwnie mi sie ogląda zdjęcia i filmy bez tego jakże dopasowanego dodatku... Również w bardzo fajnej tonacji wykonuje zwrotke w Let's A...i nie oddam mojej płyty drogi Jarosławie, gdyż Ty już masz swoja własną...złotą 
_________________ Hey, take my hand, don't let me wait Lets take a ride to vanish into world Close your eyes, be a child, for a while, for a while...
Someone told me love will all save us... Wiadomka poziomka:)
|
|
|
|
 |
|
joko
|
Tytuł: Re: Jarek Weidner ''Karas'' Napisane: 21 gru 2009, o 19:26 |
| Nowy |
 |
 |
|
panie magistrze Jarosławie serdecznie gratuluję z uzyskanego dziś tytułu 
|
|
|
|
 |
|
Sever :)
|
Tytuł: Re: Jarek Weidner ''Karas'' Napisane: 21 gru 2009, o 19:54 |
| Fan nr 1 |
 |
|
Jarosław wreszcie magisterkę obronił ? Super, witaj w gronie 'magazynierów'. Szczere gratulacyjki! Czym w Poznaniu opijają takie wydarzenia? 
_________________ Przykazania miłości: Miłuj Audiofeelsa swego - jak siebie samego. Nie czyń faneczkom tego, co tobie niemiłe.
|
|
|
|
 |
|
|