Oficjalne Forum Zespołu AudioFeels

Przejdź do zawartości

Teraz jest 9 wrz 2010, o 18:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Strona 49 z 58 [ Posty: 571 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 58  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Komentarze - Występy w tv i radio
PostNapisane: 7 lut 2010, o 23:18 
Fan nr 1
Fan nr 1

było nieźle.
Marcin mnie dzisiaj zachwycił. tylko ta nieszczęsna czapka, chyba fryzjera odwiedził i nie zadowoliły go rezultaty tej wizyty. jednak pod względem wokalnym to była rewelacja.
Źrebak za wysoko, ale wybaczam.

gdy pojawili się chłopaki, a raczej jak usłyszałam pierwsze dźwięki i uświadomiłam sobie, że to oni. nawet moja siostra, która ze mną siedziała zapytała: "to oni?" a gdy przytaknęłam, ona wybuchnęła śmiechem. i w sumie jej się nie dziwię. to co usłyszałam na początku mnie przeraziło, kompletnie mi się nie podobał ten początek. nic a nic. na szczęście potem z tego wybrnęli, było trochę lepiej.
pomysł połączenia hymnów poprzednich edycji mistrzostw był fajny, jednak za dużo zmienności w tym było, dosyć ciężko było się w tym połapać. wolałabym żeby wykonali jeden utwór w całości i podejrzewam, że byłoby o wiele lepiej.
bo to był za duży misz masz.

Żeby nie było przyszłości.

PostNapisane: 7 lut 2010, o 23:35 
Fan
Fan

Obejrzałam to już wiele razy. Bo przy oglądaniu na żywo za bardzo się denerwowałam jak to będzie i nic nie pamiętałam. Tylko ogólne wrażenie :P

Moje zdanie jest takie samo jak w południe, było dobrze.
Jak dla mnie za krótko. Fajna składanka, przychylam się do opinii, że początek Marka też taki jakiś jak w czasie Sylwestra, teraz pytanie z czego to wynika?
Trema czy problemy ze sprzętem, albo z nagłośnianiem ich. Marcin jak dla mnie zawsze brzmi lepiej na żywo, więc tu mnie nie zaskoczył. :D

Chciałabym żeby "Feel The Rush" znalazło się w repertuarze AF bo Strażak z Illukiem brzmią fajnie. Fragment Enrique bardziej mi się podoba w wykonaniu AFów a szczególności Marka (już było oki z wykonem) niż w oryginale.

Poza tym Jarek DLACZEGO ON TAK MAŁO ŚPIEWA SOLÓWEK? Przecież ma genialny głos i bardzo często opiera się na nim cały utwór. Dzisiaj Karas to prawdziwa rewelacja!!!

Mam wrażenie, że zapomnieliśmy o jednym. To była premiera tej składanki, a ich piosenki z czasem są coraz lepsze. Tak było np. NEM. Chciałabym to usłyszeć raz jeszcze po 10 wykonaniach na koncertach :-) Wtedy można by więcej powiedzieć o jakości utworu.

PostNapisane: 7 lut 2010, o 23:39 
Mega fan
Mega fan

Caroll...obejrzalaś o 2 wiecej, jak mogłas :lol:
Caroll napisał(a):

masz sporo racji . . ja również 34761246712647862873813789127 to oglądnęłam

Tam gdzie śpiewal Marek..jego wokal wg mnie tam nie pasował.Nie wiem czemu akurat on...

Someone told me love will all save us...
Wiadomka poziomka:)

PostNapisane: 7 lut 2010, o 23:52 
Fan nr 1
Fan nr 1

jamaica napisał(a):
Caroll...obejrzalaś o 2 wiecej, jak mogłas :lol:
Caroll napisał(a):

masz sporo racji . . ja również 34761246712647862873813789127 to oglądnęłam

mea culpa. :cry: następnym razem obejrzę 34761246712647862873813789124 razy ;P

jamaica napisał(a):
Tam gdzie śpiewal Marek..jego wokal wg mnie tam nie pasował.Nie wiem czemu akurat on...

znowu muszę się zgodzic. . . choć w zasadzie jest jeszcze jedna możliwość - Marek nie miał dziś "dnia"

PostNapisane: 7 lut 2010, o 23:55 
Fan
Fan

Tak sobie poczytałam komentarze na onecie odnoście dzisiejszego losowania i w jednym wątku trafiłam na takie oto ciekawe newsy ;)

A ja jestem ciekawy, czy któryś z nich przeczyta choć ...
... jeden komentarz. Interesuje mnie jak oni odebrali swój występ, czy są z nigo zadowoleni. ~marek
Rozmawiałem z moją siostrą która z jednym chłopakiem ...
... mieszka ( nie jego dziwczyna ) i mówił, że bardzo trudno było wykonać niektóre dźwięki ale ogólnie są zadowoleni. ~RBKW

i kolejny post tego RBKW..
(...)
Dobrze to powiedziałeś. A poza tym oni szykują trase ...
... koncertową w USA
bo w tym kraju ich muzyka sie ludzią podoba. ~RBKW

ciekawe czy to prawda? :) choć nie wydaje mi się..

PostNapisane: 8 lut 2010, o 00:00 
Fan
Fan

Jak najbardziej się pod tym podpisuję- Marek i Strażak wypadli słabo. Markowi chyba nie podpasowała skala- trochę za nisko. Strażak trochę za bardzo "piał".
Ale im więcej słucham dzisiejszego wykonania tym większe ciarki na plecach mam przy początku "Can you hear me" :beyonce: :beyonce:

No i wielkie brawa dla Marcina. To On śpiewał tak najpewniej, najodważniej.

Zapraszam serdecznie!

PostNapisane: 8 lut 2010, o 00:03 
Fan
Fan

Zastanawiam się czy "niedyspozycja" Strażaka nie wynikała z tego, że nie miał odsłuchu.

PostNapisane: 8 lut 2010, o 00:07 
Fan nr 1
Fan nr 1

Z tego co wiem, to Illuk czytuje opinie na onecie.
A jeśli chodzi o amerykańską trasę, to może mają zaproszenie od jakiegoś polonijnego instytutu?

PostNapisane: 8 lut 2010, o 00:39 
Fan
Fan

karton napisał(a):
A widziałyście komentarze innych? Np pod artykułem w Onet Sport?
Są delikatnie mówiąc nieprzychylne, dodatkowo ktoś wkleił komentarz Anglika z BBC: "I don't know how to describe what we just saw. There were about eight of them on stage, dudes, youngish, massacring tunes. It momentarily made me feel ill for the world."

:?

pewnie w temacie zostalo powiedziane, ale pozwole sobie dorzucic 5 gr. Nomen omen po dluzszej przerwie, z gory przepraszam za pare bluzg w mojej wypowiedzi,ale wiecie dzisiaj nie jest dzien dziecka :hehe:

A propos konstruktywnych komentarzach pod wiadomosciami o losowaniu i cytowanej wypowiedzi pana Anglika...Po pierwsze co za balwan przyjemuje sie i cytuje jakiegos anonimowego Anglika z forum BBC, i klania sie przed tym zdaniem jakby co najmmniej wypowiedzial sie ojciec Swiety...no ja p*****!Jeszcze jestem w stanie pojac gdyby np...Celine Dion to powiedziala.A co mnie obchodzi opinia jakiegos pana z Wysp?no co? na pewno w Polsce na forum znajde setki postow utrzymanych w tym tonie, nie sadze ze trzeba je cytowac z zagranicy i brac to jako argument w jakze jalowej dyspucie.

Jezeli ktos ma sie czuc "sorry", to cala gromada osob wypisujacych i lamentujacych, ze zyja w takim kraju a nie innym. Banda zakompleksionych Polakow, i wstyd mi nie jest za 8 AFow, ale za nich. Na szczescie, wiekszosc swiata nie posluguje sie jez. polskim i nie rozumieja czym zyje jakies forum na onet i wp z braku laku. I naprawde wspolczuje kazdej osobie wstydzacej sie za swoj kraj, narzekajacej i bioraca slepo wszystko na zasadzie "z zachodu" to dobre i w ogole...I dlatego AFy polskie i jako tworzacy Polacy sa bee. Bez konstruktywnych podstaw. Bez glebszej refleksji. Oczywicie nie twierdze ze zachod jest be ;) tylko generalnie mysle o pewnych postawach, ktore dobitnie sa obecne w naszym cudownym, meczenskim narodzie. Ze wstyd, hanba....O rany, kazdy moze miec wpade, Polacy przezywaja chyba sukcesy i ewentualne porazki, i nie moga zrozumiec, ze swiat nie kreci sie wokol naszego chlewiku, i swiat nie zamierza nas glaskac po glowie.
Jak sami nei bedziemy z siebie dumni i zyczliwi, to nikt dla nas taki nie bedzie, zwyczajne prawo psychologii.

A przechodzac moze juz do wypowiedzi bardziej na temat, to wystep z poczatku bez rewelacji, a od wejscia Illuka :beyonce: :beyonce: :yes: Illuk i Jarek braaawo. I pochwalic pragne tez reszte zespolu robiacych podklad, produkujacych super dzwieki. W Kongresowej na zywo to pewne bylo too....Basik Cypisa, Kitek jako perkusja, miod dla moich uszu...Gratuluje !No i ciagle slucham sobie tego Illuka. Swietne wejscia, ladna angielszczyzna, taki zadziorny wystepik. Gitarki na koniec, rocksssssssss! Znowu mnie zaskoczyli, I'm lovin it :ave: To byl przyklad wypowiedzi merytorycznej...Moze wezma mnie do "Faktu" czy gdzies tam.

Strojow sie nie czepne, zawsze mam w pamieci dupsko Okupnik i futerko Piaska na Eurowizji...albo pomysle o Dziewczynie Szamana na Euro...Miala byc rozrywka - a no byla, mile, popowo - rockowe piosenki, od polowy dla mnie super.Sila w zespole, jak cos ktos nadrabia za reszte :) Mogli wywalic 2 pierwsze piosenki i dac wiecej tych 3 od konca 8-)

Wyszlo jak wyszlo, ja jezeli napisze do mnie ktokolwiek, mam zamiar beszczelnie sie chwalic jaki fajny zespol mamy. Wstydzic to sie mozna za przeproszeniem oszustwa, lenistwa itp. Czego panow raczej nie dotyczy, wrecz przeciwnie. Polacy, za przeproszeniem niech sie ucza od naszych kreatywnych panow, jak sie nie podoba, niech sami sie przebijaja w szoł biznesie, ciekawe czy doczekaja sie na wystepie na takiej imprezie.
Podsumowujac - ogolnie ladnie wypadlo, wystep zobaczylam dopiero teraz, o 11 mialam egzamin ;P
Tak sobie mysle, ze AF drazni niektorych nie tylko swoja egzotycznoscia vocal play, ale wlasnie pewna "zwyczajnoscia". Dupskami nie machali, wsiowych okularow nie przywdziali, nie klna, nie maja nachalnego marketingu...panowie robia swoje, przygotowali sie ostro, ciagle to zreszta robia. I maja efekty, tylko nie trabia o tym w kazdym medium, bo zwyczajnie ciezka praca sie nie sprzedaje...Wazniejsze zle dziecinstwo, i romans, Fakt kupi, w Gali sie wyplakac mozna. No to juz odbieglam od meritum :P

Jak to powiedziala mi 30 min. temu Mamusia: "a wiesz jak AF ladnie dzisiaj spiewalo na losowaniu, ojeeeej!". ;) Stocznio I'm waiting! i pewnie nie tylko ja :mmm:

Na koniec pojade jeszcze troche zolcia, przepraszam wprawdzie nie streszczam swoich wypowiedzi, ale tez zazwyczaj nie wale taka liczba kolokwializmow, wybaczcie mi wyjatkowo prosze :P

Jak ci szacowni forumowicze z onet,wp, nasz caly narod nie ma gdzie skanalizowac swojej frustracji, to niech przeniesie swoje posty w zachowanym narzekajacym tonie ze zmieniona trescia, na fora koncernow, Amnesty, whatever, i nie krytykuja Chiny za Tybet, a koncerny za wykorzystywanie dzieci chinskich i afrykanskich do pracy w nieludzkich warunkach itd. Swiat naprawde wymaga naprawy. Wbrew pozorom ten wystep nie konczy swiata, a problemem jest jak nie ma sie co do gara wlozyc, a obstawiam ze wszyscy piszacy maja, to nie widze powodow do smutku. Co najwyzej w dupce sie nieco poprzewracalo :lol: Mysle ze ton i ilosc ich wypowiedzi, moze okazac sie calkiem skuteczna :hihi: Laczenie przyjemnego z pozytecznym.
Tam merytoryczne wypowiedzi nie sa potrzebne.

No to komu sie podobal wystep ten ... po prostu dzisiaj zyskal banana na twarzy, mi sie np. tak zdarzylo...Cieszy mnie to.
Ale rozumiem ze reszta swiata ma swoj gust, ah! i fajnie byc na forum, gdzie obowiazuje zasady elementarnej kultury wypowiedzi. Jest i pochwala i krytyka, i jakos jedno z drugim sie uzupelnia... jakos tak bez bluzg, w przyjemnym klimacie.

No to wyszla mi pochwala AF ale i forumowiczow naszego przybytku ;)

Wyslowilam sie i wywalilam z siebie wszystko, moge gnac dalej :D

PostNapisane: 8 lut 2010, o 00:57 
Fan nr 1
Fan nr 1

Angel_A dawno Cię tutaj nie było:)

Bardzo ciekawy post. Kwestia mentalności Polaków to temat rzeka, trzeba być chyba ślepym, żeby nie zauważyć, że doceniamy tylko tych, którzy odnoszą spektakularne sukcesy (oczywiście muszą dojść do tego sami, my im nie pomożemy a będziemy tylko ściągać w dół), a kiedy tylko powinie im się noga, to opluwamy i traktujemy jak produkt drugiej kategorii. Nie wiem z czego to wynika, tak już jest, że chcielibyśmy mieć wszystko najlepsze a wyniku tego nie mamy nic. Bo to co naprawdę dobre odbywa się gdzieś pokątnie, w podziemiu czy w cieniu "wielkich sław" które naprawdę niewiele sobą reprezentują. I nie potrafimy docenić wysiłku i ciężkiej pracy, liczy się tylko efekt- najlepiej od razu pojawić się na szczycie. Wtedy można liczyć na aprobatę Polaków, ale i tak znajdą się ludzie którzy powiedzą- ona to śpiewać nie umie, ale pewnie wiedziała na czyich kolanach usiąść. Zawiść, zawiść i jeszcze raz zawiść.

Ale chyba za bardzo wzięłaś do siebie opinie internautów. Ja zawsze mam wrażenie, że oni są jak takie zbłąkane owce- dwie, trzy osoby napisą ".ujowo, pedały!" i reszta napisze to samo. Gdyby te dwie osoby na początku napisały "fajna muza, na yt jest więcej ich kawałków, są świetni" to reszta poleciałaby na yt szukać innych utworów i napisałaby to samo. Ale czy warto przejmować się takimi opiniami ? Odpowiedź, moim zdaniem, jest prosta:)

Zapamiętaj :!:
Bynajmniej to nie przynajmniej! Bynajmniej rozumiemy jako "wcale", "ani trochę".
Naprawdę piszemy łącznie!
Na pewno piszemy osobno!
Po prostu piszemy osobno!
Wziąć a nie wziąść!

Obrazek http://www.pajacyk.pl

Strona 49 z 58 [ Posty: 571 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 58  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]