karton napisał(a):
A widziałyście komentarze innych? Np pod artykułem w Onet Sport?
Są delikatnie mówiąc nieprzychylne, dodatkowo ktoś wkleił komentarz Anglika z BBC: "I don't know how to describe what we just saw. There were about eight of them on stage, dudes, youngish, massacring tunes. It momentarily made me feel ill for the world."

pewnie w temacie zostalo powiedziane, ale pozwole sobie dorzucic 5 gr. Nomen omen po dluzszej przerwie, z gory przepraszam za pare bluzg w mojej wypowiedzi,ale wiecie dzisiaj nie jest dzien dziecka
A propos konstruktywnych komentarzach pod wiadomosciami o losowaniu i cytowanej wypowiedzi pana Anglika...Po pierwsze co za balwan przyjemuje sie i cytuje jakiegos anonimowego Anglika z forum BBC, i klania sie przed tym zdaniem jakby co najmmniej wypowiedzial sie ojciec Swiety...no ja p*****!Jeszcze jestem w stanie pojac gdyby np...Celine Dion to powiedziala.A co mnie obchodzi opinia jakiegos pana z Wysp?no co? na pewno w Polsce na forum znajde setki postow utrzymanych w tym tonie, nie sadze ze trzeba je cytowac z zagranicy i brac to jako argument w jakze jalowej dyspucie.
Jezeli ktos ma sie czuc "sorry", to cala gromada osob wypisujacych i lamentujacych, ze zyja w takim kraju a nie innym. Banda zakompleksionych Polakow, i wstyd mi nie jest za 8 AFow, ale za nich. Na szczescie, wiekszosc swiata nie posluguje sie jez. polskim i nie rozumieja czym zyje jakies forum na onet i wp z braku laku. I naprawde wspolczuje kazdej osobie wstydzacej sie za swoj kraj, narzekajacej i bioraca slepo wszystko na zasadzie "z zachodu" to dobre i w ogole...I dlatego AFy polskie i jako tworzacy Polacy sa bee. Bez konstruktywnych podstaw. Bez glebszej refleksji. Oczywicie nie twierdze ze zachod jest be

tylko generalnie mysle o pewnych postawach, ktore dobitnie sa obecne w naszym cudownym, meczenskim narodzie. Ze wstyd, hanba....O rany, kazdy moze miec wpade, Polacy przezywaja chyba sukcesy i ewentualne porazki, i nie moga zrozumiec, ze swiat nie kreci sie wokol naszego chlewiku, i swiat nie zamierza nas glaskac po glowie.
Jak sami nei bedziemy z siebie dumni i zyczliwi, to nikt dla nas taki nie bedzie, zwyczajne prawo psychologii.
A przechodzac moze juz do wypowiedzi bardziej na temat, to wystep z poczatku bez rewelacji, a od wejscia Illuka

Illuk i Jarek braaawo. I pochwalic pragne tez reszte zespolu robiacych podklad, produkujacych super dzwieki. W Kongresowej na zywo to pewne bylo too....Basik Cypisa, Kitek jako perkusja, miod dla moich uszu...Gratuluje !No i ciagle slucham sobie tego Illuka. Swietne wejscia, ladna angielszczyzna, taki zadziorny wystepik. Gitarki na koniec, rocksssssssss! Znowu mnie zaskoczyli, I'm lovin it

To byl przyklad wypowiedzi merytorycznej...Moze wezma mnie do "Faktu" czy gdzies tam.
Strojow sie nie czepne, zawsze mam w pamieci dupsko Okupnik i futerko Piaska na Eurowizji...albo pomysle o Dziewczynie Szamana na Euro...Miala byc rozrywka - a no byla, mile, popowo - rockowe piosenki, od polowy dla mnie super.Sila w zespole, jak cos ktos nadrabia za reszte

Mogli wywalic 2 pierwsze piosenki i dac wiecej tych 3 od konca
Wyszlo jak wyszlo, ja jezeli napisze do mnie ktokolwiek, mam zamiar beszczelnie sie chwalic jaki fajny zespol mamy. Wstydzic to sie mozna za przeproszeniem oszustwa, lenistwa itp. Czego panow raczej nie dotyczy, wrecz przeciwnie. Polacy, za przeproszeniem niech sie ucza od naszych kreatywnych panow, jak sie nie podoba, niech sami sie przebijaja w szoł biznesie, ciekawe czy doczekaja sie na wystepie na takiej imprezie.
Podsumowujac - ogolnie ladnie wypadlo, wystep zobaczylam dopiero teraz, o 11 mialam egzamin
Tak sobie mysle, ze AF drazni niektorych nie tylko swoja egzotycznoscia vocal play, ale wlasnie pewna "zwyczajnoscia". Dupskami nie machali, wsiowych okularow nie przywdziali, nie klna, nie maja nachalnego marketingu...panowie robia swoje, przygotowali sie ostro, ciagle to zreszta robia. I maja efekty, tylko nie trabia o tym w kazdym medium, bo zwyczajnie ciezka praca sie nie sprzedaje...Wazniejsze zle dziecinstwo, i romans, Fakt kupi, w Gali sie wyplakac mozna. No to juz odbieglam od meritum
Jak to powiedziala mi 30 min. temu Mamusia: "a wiesz jak AF ladnie dzisiaj spiewalo na losowaniu, ojeeeej!".

Stocznio I'm waiting! i pewnie nie tylko ja
Na koniec pojade jeszcze troche zolcia, przepraszam wprawdzie nie streszczam swoich wypowiedzi, ale tez zazwyczaj nie wale taka liczba kolokwializmow, wybaczcie mi wyjatkowo prosze
Jak ci szacowni forumowicze z onet,wp, nasz caly narod nie ma gdzie skanalizowac swojej frustracji, to niech przeniesie swoje posty w zachowanym narzekajacym tonie ze zmieniona trescia, na fora koncernow, Amnesty, whatever, i nie krytykuja Chiny za Tybet, a koncerny za wykorzystywanie dzieci chinskich i afrykanskich do pracy w nieludzkich warunkach itd. Swiat naprawde wymaga naprawy. Wbrew pozorom ten wystep nie konczy swiata, a problemem jest jak nie ma sie co do gara wlozyc, a obstawiam ze wszyscy piszacy maja, to nie widze powodow do smutku. Co najwyzej w dupce sie nieco poprzewracalo

Mysle ze ton i ilosc ich wypowiedzi, moze okazac sie calkiem skuteczna

Laczenie przyjemnego z pozytecznym.
Tam merytoryczne wypowiedzi nie sa potrzebne.
No to komu sie podobal wystep ten ... po prostu dzisiaj zyskal banana na twarzy, mi sie np. tak zdarzylo...Cieszy mnie to.
Ale rozumiem ze reszta swiata ma swoj gust, ah! i fajnie byc na forum, gdzie obowiazuje zasady elementarnej kultury wypowiedzi. Jest i pochwala i krytyka, i jakos jedno z drugim sie uzupelnia... jakos tak bez bluzg, w przyjemnym klimacie.
No to wyszla mi pochwala AF ale i forumowiczow naszego przybytku
Wyslowilam sie i wywalilam z siebie wszystko, moge gnac dalej