Oficjalne Forum Zespołu AudioFeels

Przejdź do zawartości

Teraz jest 8 wrz 2010, o 02:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Strona 2 z 2 [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Poznań, 18.11.2009 - Aula UAM
PostNapisane: 20 lis 2009, o 21:15 
Mega fan
Mega fan

Relacja krótka i zwięzła. ;)

Po dotarciu na miejsce odebrałyśmy bilety i zajęłyśmy miejsca. Pierwsza myśl: jeju... nic nie będzie widać z tego balkonu. :? Faktycznie, patrzyłyśmy na chłopaków z góry i z boku, ale w trakcie koncertu zaczęłam się z tego cieszyć. Można było w końcu ujrzeć kto, jak i kiedy imituje jakie dźwięki. ;) Nowe utwory mnie zachwyciły. Szczególnie Justina T. Wszystkie inne trąbki i gitary wbijały mnie w krzesło. :D Ogólnie ten koncert jest najlepszy na jakim dotąd byłam. Nikt mi nad uchem nie piszczał, głupio nie komentował... :roll: Można się było dokładnie wsłuchać w każdy dźwięk. ;)

Dziękuję wszystkim dziewczyną za towarzystwo. ;* ;)

PostNapisane: 21 lis 2009, o 18:00 
Moderator
Moderator

Ostatnia to już moja relacja z trasy niestety, więcej koncertów planowanych, ani spontanów nie będzie. ;P
Miejsca tym razem na balkonie. Hm, początkowo myślałam, że będzie gorzej, ale okazało się ciałkiem całkiem z tymi miejscami ;)
Kilka rzeczy.
Cypisowe 'Dobry wieczór' chyba najbardziej basowe dotychczas ;P Ale co do basu jeszcze- większe wrażenie wywarł na mnie Stecu! W Let's czy w Justinie.. jaki bas! Zaskoczył mnie Michał, w sumie już w Łodzi, ale teraz jeszcze bardziej :D Widziałam miny ludzi naokoło, na których wywarło to chyba podobne wrażenie jak na mnie. Brawo dla Steca :D
'Fantasy'- uwielbiam ten początek Karasa :D
Najbardziej z całego koncertu czaruje mnie chyba Justin. Jak tylko słyszę to przejście do tego, odpływam.. A koniec? Powoduje, że nie mogę się ruszyć, ani odezwać. I czaruje Shape. Za każdym razem od dłuższego już czasu :)
Let's get it started :D Uwielbiam to! :D Najbardziej na scenie szaleją Dżarek i Szajek :D Mogliby rozdzielić swoją energią wszystkim znajdującym się na koncercie :D I z racji tego, że w Poznaniu było nadzwyczaj spokojnie podczas piosenek, pierwszy raz mogłam usłyszeć Let's nie zakłócone klaskaniem itd. Szajek, jak nie Szajek! Jarek mój ulubieniec w tej piosence ;) A jego wyskok na środek sceny przed jego zwrotką totalnie mnie rozbraja ;P Brawa dla obu Panów :D 'To było mocne.' Dokładnie ;)
Mimo w większości spokoju na piosenkach, po każdej wykonanej, w Auli rozlegały się ogromne brawa! :) A już po NEM, kiedy wszyscy domagali się bisu..? Dawno chyba aż tak długich braw nie słyszałam :D A ręce tak bolały, że masakra ;P
Ogólnie koncert jak najbardziej udany, mimo małych pomyłek ;) Dzięki Panowie ;) Za czas po-koncertowy również.
I dzięki dziewczyny :) ;*

I tak jeszcze na koniec- ktoś nas ostatnio pytał, który koncert, z tych na których byłyśmy na trasie był najlepszy. Nie da się tego określić. Za każdym razem jest coś, co się wybija bardziej z pośród innych koncertów, ale nie idzie tego jednoznacznie porównać. Łódź ma ten wielki plus, że była pierwsza. W Zielonej, mimo tego, że nie było tak dużo ludzi, wszyscy wspaniale się bawili (a Cypis na scenie chyba szalał najbardziej z tych 3 koncertów ;P ). W Poznaniu byłyśmy już bardziej wyczulone na różne dźwięki, wiedziałyśmy, że moment, w którym wszystkim się wydaje, ze to już koniec Justina, końcem nie jest i czeka nas teraz w sumie najlepsze z tej piosenki ;) Let's o którym wspomniałam, niczym nie zagłuszane.
Nagłośnienie? nie wiem gdzie było najlepsze. Światła? W Łodzi strasznie dawały po oczach na Eye i gitarze w NEM, na następnych koncertach już aż tak nie oślepiały.
Wiem za to jedno.. Każdy koncert chłopaków to niesamowite przeżycie i zawsze z wielkim utęsknieniem czekam już na następny :D Także.. Kiedy Poznań, albo 'okolicie'? ;)

Amicus certus in re incerta cernitur :)

http://myspace.com/audiofeels_fc

http://www.polchat.pl/chat.php?_room=cz ... audiofeels

PostNapisane: 24 lis 2009, o 17:26 
Fan
Fan

Minął prawie tydzień, a ja na myśl o tym koncercie nie mogę przestać się uśmiechać. Do głowy przychodzą tylko określenia typu cudowny, fantastyczny etc. Chyba zapadłam na jakiś nowy rodzaj grypy AF 18/11. Mam nadzieję, że nie tylko ja :lol:

PostNapisane: 25 lis 2009, o 13:18 
Fan
Fan

Minął już tydzień od koncertu w Poznaniu, to może i ja w końcu napiszę kilka słów o tymże wydarzeniu. Nie mam zdolności literackich, więc będzie krótko, prosto i bez polotu :roll:
Koncert zaczął się jakieś 5 minut po 19.00. Sala wypełniona myślę w 99%. Wiek widowni zróżnicowany, przeważały osoby 20-40 lat. Widziałam nawet kilka pań w bardzo zaawansowanym wieku, podejrzewam, że mogły to być babcie jakichś Audiofeelsów. I jak sobie o tym pomyślałam to aż się wzruszyłam. Musi to być wielkie przeżycie być na koncercie wnuka, a wnuk musi mieć niesamowitą frajdę widzieć swoją babcie wśród publiczności :) No, ale może nadmiernie fantazjuję tutaj i panie te nie były w żaden sposób spokrewnione z AF, a były po prostu fankami ‘najgorętszego boysbandu’, bądź dostały darmowe bilety z klubu seniora ;)
Ale do rzeczy.. o samym koncercie mogę powiedzieć tylko: fantastyczny! Każda piosenka brzmiała świetnie, ta harmonia dźwięków po prostu zadziwiała. Wszelkie trąbki, gitary, klawisze, smyki – coś niesamowitego. Siedziałam jak zaczarowana. Po roku interesowania się zespołem nadal nie wierzę, że tam nie ma żadnych instrumentów!! Nowe utwory? WOW! Szczególnie spodobało mi się Something got me started (Strażak totalnie mnie powalił i kupił w całości, bez reszty) i oczywiście What goes around(…) – trudno opisać to słowami! Chciałabym móc to sobie słuchać codziennie.. W ogóle jak zaczęło się What goes.. , a wiedziałam, że to ostatni utwór przed przerwą to pomyślałam sobie: ale jak to? Przecież koncert zaczął się jakieś 15 min temu i już przerwa? Wtedy spojrzałam na zegarek… Minęło jakieś 45 minut.. Nie mogłam w to uwierzyć. Panowie zaginają czasoprzestrzeń :) Żeby czas tak szybko i przyjemnie leciał na wykładach, w pracy czy fotelu dentystycznym.. :lol: Potem druga cześć koncertu, która jeżeli to możliwe zleciała jeszcze szybciej. Były dwa, bez problemu wyklaskane bisy. Nie podobało mi się jedynie zachowanie publiczności na parterze, która jak tylko chłopacy wychodzili na te bisy od razu siadała. I nie pozostawało mi nic innego jak również siadać, co bym tak sama nie stała jak taki kołek :roll: Fajnie natomiast wyglądała tańcząca lewa strona balkonu podczas Tragedy :D Forumowiczki się spisały :D
Co do reakcji innych osób. Pan przede mną na oko jakieś 40 lat w miarę upływu koncertu coraz bardziej niedowierzająco kręcił głową na trąbkach, gitarach itp. I jako pierwszy się wyrywał do klaskania po każdym utworze. Było widać, że jest pod wielkim wrażeniem. Z kolei chłopak w rzędzie za mną, który jak mniemam przybył na koncert pod presją swojej towarzyszki, jeszcze zanim się koncert zaczął powiedział coś w stylu:„ale się wynudzę, może zaśpiewają jakąś kołysankę to się chociaż zdrzemnę”. A potem w ramach owacji najgłośniej klaskał :)
Oprócz strony muzycznej koncertu bardzo podobała mi się interakcja z publicznością, w której wiadomo brylował Marcin. Przychodzi mu to z niesamowitą łatwością i lekkością. W ogóle widać, że Panowie, nie tylko Illuk, bardzo obyli się ze scena i dobrze się na niej czują. Światła sprawiły, że koncert był jeszcze bardziej magiczny, choć mnie również w kilku momentach skutecznie oślepiły.
Aha. I jeszcze coś o basie. Przeszył moje wnętrzności na wskroś, ścisnął gardło i serce, tak, że o mało nie dostałam jakieś zapaści :)
Po koncercie oczywiście też miło i sympatycznie. Panowie dzielnie podpisywali płyty i plakaty. Moja książeczka z płyty została ‘podmuchana’ prawie przez wszystkich, co i tak na nie za wiele się zdało, bo srebrne markery odbiły się na sąsiednich stronach :) Więc mała sugestia na przyszłość: Panowie, albo nie używajcie srebrnych markerów albo dmuchajcie dłużej ;) :D

To by było na tyle. Dziękuję za uwagę (jeżeli w ogóle ktokolwiek to przeczytał)

PostNapisane: 25 lis 2009, o 13:49 
Fan nr 1
Fan nr 1

bardzo fajna relacja :D
a ja tylko chciałam dodać że miło Cię było poznać robaczku :D

hehe o ile balkon tańczący tragedy wyglądał fajnie, to samotnie tańcząca Caroll w pierwszym rzędzie jako jedyna stojąca na dolnej części sali, wyglądała jeszcze lepiej :D

PostNapisane: 25 lis 2009, o 14:20 
Fan nr 1
Fan nr 1

Yoasia napisał(a):
hehe o ile balkon tańczący tragedy wyglądał fajnie, to samotnie tańcząca Caroll w pierwszym rzędzie jako jedyna stojąca na dolnej części sali, wyglądała jeszcze lepiej :D

a już się cieszyłam . . . że nikt o tym nie wspomni ;P :lol: :lol: ale sru . . . czasami trzeba się wybić z tłumu ;P

PostNapisane: 25 lis 2009, o 16:56 
Fan
Fan

Yoasia napisał(a):
bardzo fajna relacja :D

dziękuję, starałam się jak mogłam ;)
i wiedziałam po prostu wiedziałam, że o czymś jednak zapomniałam: oczywiście mnie też było miło Was poznać :)

PostNapisane: 27 lis 2009, o 16:53 
Nowy
Nowy

Witam.

Pod adresem http://www.wish.com.pl/568/audiofeels-w-auli-uam-fot-agencja-fotograficzna-poznan.html znajduje się galeria z Poznanskiego koncertu AudioFeels w Auli UAM.
Obrazek

Jezeli moglby mi ktos pomoc opisac zdjecia, dokladnie kto sie na nich znajduje prosze o kontakt.

PostNapisane: 27 lis 2009, o 20:02 
Nowy
Nowy

Dziekuję bardzo Adzie z Forum za pomoc w opisie zdjęć. W najblizszym czasie postaram sie dorzucic jeszcze ok 10 zdjec z Poznanskiego koncertu AudioFeels.

Dziekuje jeszcze raz, udalo sie szybko opisac a nosilem sie z tym tydzien.

Strona 2 z 2 [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]