|
| Autor |
Wiadomość |
|
Sever :)
|
Tytuł: Re: Katarzyna Rościńska ''K8'' Napisane: 8 lis 2009, o 21:51 |
| Fan nr 1 |
 |
|
To może doceniliby jeszcze bardziej... i użytkowniczki forum też, wpisując swoje pozytywne odczucia w komentarzach pod filmikiem z jej występem w DD TVN. Ja nie będę tu słodziła Kasi, tylko może się zapytam, kiedy wreszcie pojawi się z jakimś koncertem na Dolnym Śląsku?
_________________ Przykazania miłości: Miłuj Audiofeelsa swego - jak siebie samego. Nie czyń faneczkom tego, co tobie niemiłe.
|
|
|
|
 |
|
youstyśka87
|
Tytuł: Re: Katarzyna Rościńska ''K8'' Napisane: 11 lis 2009, o 18:42 |
| Super Fan |
 |
 |
Dołączył(a): 14 sty 2009, o 17:27 Posty: 203 Lokalizacja: Lublin/ Chełm
|
Szczerze mówiąc DDTVN-owskie wykonanie CRAZY przypadło mi do gustu o wieeeeeeeeeeeeeele bardziej niż to, które znajduje się na płycie chłopaków. Sorry, Panowie  ogromny szacun dla Kasi
Ostatnio edytowano 12 lis 2009, o 20:57 przez youstyśka87, łącznie edytowano 1 raz
_________________ music makes me looooooose control
http://www.posadzdrzewo.pl/#/las/drzewo/justynap
bałaganiara ale w tym szczególnym przypadku to akurat powód do dumy
|
|
|
|
 |
|
Raissa
|
Tytuł: Re: Katarzyna Rościńska ''K8'' Napisane: 11 lis 2009, o 23:11 |
| Fan nr 1 |
 |
 |
|
Sever  napisał(a): Ja nie będę tu słodziła Kasi, tylko może się zapytam, kiedy wreszcie pojawi się z jakimś koncertem na Dolnym Śląsku? I podbijam. Chętnie wybrałabym się na koncert Kasi. Dolny Śląsk zaprasza 
_________________ Moje życie, Twoje życie, nasze życie to czekanie To nadzieja, że dziś właśnie coś wielkiego się stanie Zapatrzeni w to co wzniosłe i spektakularne Przegapiamy to co ważne i elementarne
|
|
|
|
 |
|
Malutka
|
Tytuł: Re: Katarzyna Rościńska ''K8'' Napisane: 20 gru 2009, o 07:03 |
| Administrator |
 |
 |
Dołączył(a): 24 sty 2009, o 17:50 Posty: 1126 Lokalizacja: KZG/Poznań
|
Cytuj: Często tak mi się zdarza, że po wpisie do bloga nie jestem usatysfakcjonowany, mimo że wszystko wygląda OK, tekst dostał (prawie) same szóstki, a mnie coś uwiera. Niedokończony temat? Coś, co nie zostało rozwinięte, chociaż mogło? Żal, że dla spójności tekstu nie pozwoliłem sobie na dygresję (pasjami lubię)? Bywa, że siedzi taki niepokój jak jakaś drzazga, a czasem trudno nawet ustalić, gdzie siedzi i o co właściwie chodzi.
Tym razem ustaliłem, o co chodzi. W poprzednim tekście o fascynującej mnie muzyce a capella zagnieździłem film z YouTube, jeden z najlepszych moim zdaniem utworów zaśpiewanych przez wokalny oktet Audiofeels – cover zespołu Gnarls Barkley „Crazy” z gościnnym występem znakomitej K8, czyli Kasi Rościńskiej. Jej głos wydał mi się wart dalszych poszukiwań – co jeszcze nagrała? Może można posłuchać jej w innych utworach? A może jakaś płyta? O, na jednym z filmów w YT pojawia się „przypięty” napis – Posłuchaj K8 na płycie Wolny Band „Chwila Wolnego”. Sekundy zajmuje odnalezienie wersji słuchalnej w streamie i… potężne rozczarowanie. Kasię ledwie słychać i w tle… a na pierwszym planie to samo, co w tysiącu innych utworów. Znajdźcie i posłuchajcie. Albo nie, dużej różnicy nie będzie.
Na całe szczęście jest jeszcze MySpace, gdzie Kasia ma swój kącik. Tu można posłuchać kilku utworów K8 i dowiedzieć się, że obecnie przygotowuje ona własny materiał. Na szczęście, ponieważ w mojej opinii obecność w utworach polskich artystów… ekhm… sceny hip-hopowej, nie jest dla Kasi nobilitacją, jakkolwiek ona sama zapewne uważa inaczej, sądząc po nagraniach, w jakich się pojawia. Po prostu jest o klasę lub dwie lepsza od panów, którym dośpiewuje w chórkach lub tle. W każdym razie życzę jej sukcesu na miarę polskiego, a może i międzynarodowego rynku muzycznego, konstatując zarazem, że na drugim planie kryje się być może niejeden taki mistrz, który niekoniecznie dostał swoje 5 minut z przodu, żeby się wybić. źródło http://kontrowersje.net/tresc/mistrzowie_drugiego_planu
_________________ Aukcja dla Sylwii http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7194668
|
|
|
|
 |
|
|