Oficjalne Forum Zespołu AudioFeels

Przejdź do zawartości

Teraz jest 9 wrz 2010, o 18:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Strona 1 z 11 [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Singiel Nothing Else Matters
PostNapisane: 8 paź 2009, o 19:18 
Administrator
Administrator

Wszystko o singlu, teledysku, który zobaczymy już jutro itp.
Co sądzicie o wyborze piosenki na singla? Czytałam trochę opinii na internecie, że takich piosenek się nie coveruje i takie tam... ale też dużo bardzo pozytywnych.

A ktoś gdzieś sobie krytykował brzmienie gitar i perkusji... chyba zupełnie nie zauważył, że gitar i perkusji tam nie ma :lol:

--> http://www.ithink.pl/artykuly/aktualnosci/swiat/mity-i-kity-o-rumunii-proba-obalenia-stereotypow/

Tytuł: Re: Singiel Nothing Else Matters
PostNapisane: 8 paź 2009, o 19:21 
Fan nr 1
Fan nr 1

sądze ze ta piosenka jest idealna.
1. Znana
2. Świetnie zrobiona ;)
3. Kazdy z chłopaków ma tam wkład. Mozemy słyszec rózne intstrumenty od smyków po gitare elektryczna.
a po 4. Bas Cypisa ktory niewątpliwie przyciąga ;)
ja juz nie moge sie doczekac jutra. mam nadzieje ze clip ukaze sie w miare szybko :)

PostNapisane: 8 paź 2009, o 19:27 
Fan nr 1
Fan nr 1

Nem, nem. . .

najlepszy wybor na singla - piosenka klimatyczna, teledysk powinien być rownie piękny. .. mam nadzieje,że odpłynę przy nim, jak rozpoczęciu piosenki przez Cypisa =)

PostNapisane: 8 paź 2009, o 19:28 
Fan nr 1
Fan nr 1

No ja bym się nie obraziła, gdyby się ukazał o 7 rano :D przynajmniej bym go sobie obejrzała. Bo tak to będę musiała czekać długie godziny aż do 18 mniej więcej. A tyle moje spragnione emocji serce nie wytrzyma :roll: :lol: :lol:

Co do wyboru singla, to zgadzam się z Kaś, jest to najlepszy wybór z możliwych. A oglądając 'making of' można się spodziewać naprawdę dobrego teledysku. I mam nadzieję, że jutro moje słowa się potwierdzą :)

http://yourprecious.posadzdrzewo.pl - moje drzewko :)

Obrazek http://www.pajacyk.pl

PostNapisane: 8 paź 2009, o 19:29 
Mega fan
Mega fan

Myśle, że jest to dobry wybór. Audiofeels chce zcoverować utwór a nie Metallice. Jest to ich aranżacja, inna od wszystkich innych coverow.
ja też mam nadzieję, że to będzie w miarę szybko, może już po północy :)

PostNapisane: 8 paź 2009, o 19:37 
Fan nr 1
Fan nr 1

Karolaaa napisał(a):
ja też mam nadzieję, że to będzie w miarę szybko, może już po północy :)

masz fajną nadzieję :lol: ;D
na serio, przeważnie premiery teledysków ą o 12 lub o 15

PostNapisane: 8 paź 2009, o 19:40 
Mega fan
Mega fan

Przez dłuższy czas był to mój ulubiony utór w wykonaniu AudioFeelsów (no może jeden z dwóch ulubionych). Od wydanie płyty Sound of silence depcze NEM po piętach. Niemniej w NEM jest parę elementów, dzięki którym ciągle jest ona numerem jeden na mojej liście.

Piosenka ta dla wielu to klasyka i pewnie wielu będzie uważać każdy jej cover za beszczeszczenie oryginału, ale uważam że AF akurat naprawdę nie mają się czego wstydzić, bo ich aranżacja jest znakomita. Wybór jej na singiel też według mnie jak najbardziej trafiony i cieszę się, że to właśnie do niej zobaczymy już jutro teledysk.

Też czytałam, że ktoś krytykuje brzmienie perkusji i gitar. Śmieszne to trochę, autor tamtego komentarza zapewne nawet nie zadał sobie trudu, żeby dowiedzieć się, o co w zespole AudioFeels faktycznie chodzi. Mam wrażenie, że większość głosów krytyki pochodzi od osób, które nawet nie wiedzą, że te wszystkie dzwięki to nie instrumenty, a jedynie męskie głosy.

Reasumując :) NEM jako pierwszy singiel to wybór jak najbardziej trafiony.

Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie.

http://www.this-picture.blog.pl

PostNapisane: 8 paź 2009, o 19:54 
Zdecydowanie najlepszy utwór na singla. Dobrze przemyślane i naprawdę wielkie brawo dla Panów, że właśnie ten utwór wybrali. Teledysku oczywiście doczekać się nie mogę.

macdalena napisał(a):
Piosenka ta dla wielu to klasyka i pewnie wielu będzie uważać każdy jej cover za beszczeszczenie oryginału, ale uważam że AF akurat naprawdę nie mają się czego wstydzić, bo ich aranżacja jest znakomita.

Ten utwór to klasyk, zgadza się. Nie każdemu się podoba, że ktoś "odważył się" go coverować, ale przypomniała mi się pewna sytuacja. Mianowicie mój znajomy - zagorzały fan Metalliki i "mały terrorysta' jeżeli chodzi o dźwięki jakiekolwiek, po usłyszeniu NEM w wykonaniu chłopaków (którejś koncertowej wersji, bodajże z Murowanej?) powiedział "ktoś zabija moją kapelę wszech czasów... ale zarzyna ją całkiem gustownie"... A z jego ust to naprawdę duży komplement.

PostNapisane: 8 paź 2009, o 20:28 
Mega fan
Mega fan

Wybór Nothing Else Matters to strzał w dziesiątkę. Tak się zastanawiam, czy jakikolwiek zespół na świecie podjął się scoverowania tej heavymetalowej ballady w wersji vocal play?...
Sama chylę czoła przed zespołem Metallica. Mam ich wszystkie krążki. A czarny album "zdzieram" w odtwarzaczu niezmiennie od 10 lat. Także każdy dźwięk utworu Nothing Else Matters znam na pamięć. Fani Metallici mając ogromny sentyment do NEM krytykują bezpodstawnie większość coverów. Niestety brak im obiektywizmu. A czasami jest to najzwyklejsza niewiedza. Sama wielbię tylko dwa covery tego utworu. W wykonaniu Apocalyptici i od stycznia tego roku - w wykonaniu AudioFeels.
Myślę, że za kilka lat, jak jakiś zespół scoveruje nam autorski utwór AudioFeels to też odezwą się głosy, że oryginału i tak nie przebiją. Czysty subiektywizm, emocjonalne związanie z pierwowzorem.
Także fakt, że AF podjęli się tego utworu i udało im się oddać magię, ładunek emocjonalny aranżacji i harmonię dźwięków tylko i wyłącznie za pomocą własnych gardeł i strun głosowych - BRAWO!!!

PostNapisane: 8 paź 2009, o 21:00 
Fan nr 1
Fan nr 1

Swoją opinię o NEM pisałam po zakończeniu Najsłabszego Ogniwa, ale i teraz napiszę.
Dla mnie Nothing Else Matters jest ich jednym z najlepszym, jeśli nie najlepszym, singlem. Każdy z chłopaków może zaprezentować swoje umiejętności, pokazać, co potrafi. A i wybranie tego coveru na singiel promujący płytę jak najbardziej trafny. Wydaje mi się, że prawie wszyscy znają oryginalne wykonanie, więc z ciekawości spojrzą na aranżację AF. Zresztą z tego, co widziałam w making of przy teledysku odwalono kawał dobrej roboty. Utwór, teledysk chyba też, niezwykle klimatyczny, śmiałabym rzec melancholijny.
mpinezka napisał(a):
Sama wielbię tylko dwa covery tego utworu. W wykonaniu Apocalyptici i od stycznia tego roku - w wykonaniu AudioFeels.

Muszę się z Tobą zgodzić. Wykonanie Apocalyptici znam od dawna i mnie zachwyciło, jak chłopaki to zaaranżowali to ich cover stał się moim drugim ulubionym coverem Nothing Else Matters. Dla mnie nic tego nie przebija, jak na razie.

Żeby nie było przyszłości.

Strona 1 z 11 [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]