|
| Autor |
Wiadomość |
|
Sniwka
|
Tytuł: Singiel Nothing Else Matters Napisane: 8 paź 2009, o 19:18 |
| Administrator |
 |
 |
Dołączył(a): 24 gru 2008, o 22:33 Posty: 1586 Lokalizacja: Kraina synestezji
|
Wszystko o singlu, teledysku, który zobaczymy już jutro itp. Co sądzicie o wyborze piosenki na singla? Czytałam trochę opinii na internecie, że takich piosenek się nie coveruje i takie tam... ale też dużo bardzo pozytywnych. A ktoś gdzieś sobie krytykował brzmienie gitar i perkusji... chyba zupełnie nie zauważył, że gitar i perkusji tam nie ma 
_________________ tu ştii... fa-ma sa zambesc 
--> http://www.ithink.pl/artykuly/aktualnosci/swiat/mity-i-kity-o-rumunii-proba-obalenia-stereotypow/
|
|
|
|
 |
|
kasiek.
|
Tytuł: Re: Singiel Nothing Else Matters Napisane: 8 paź 2009, o 19:21 |
| Fan nr 1 |
 |
 |
Dołączył(a): 19 gru 2008, o 18:31 Posty: 1561 Lokalizacja: Tarnów
|
sądze ze ta piosenka jest idealna. 1. Znana 2. Świetnie zrobiona  3. Kazdy z chłopaków ma tam wkład. Mozemy słyszec rózne intstrumenty od smyków po gitare elektryczna. a po 4. Bas Cypisa ktory niewątpliwie przyciąga  ja juz nie moge sie doczekac jutra. mam nadzieje ze clip ukaze sie w miare szybko 
_________________ no need to get locked up inside the past. http://kaaasieq.posadzdrzewo.pl/
|
|
|
|
 |
|
Karolaaa
|
Tytuł: Re: Singiel Nothing Else Matters Napisane: 8 paź 2009, o 19:29 |
| Mega fan |
 |
 |
Dołączył(a): 29 mar 2009, o 14:26 Posty: 487 Lokalizacja: okolice Krk :)
|
Myśle, że jest to dobry wybór. Audiofeels chce zcoverować utwór a nie Metallice. Jest to ich aranżacja, inna od wszystkich innych coverow. ja też mam nadzieję, że to będzie w miarę szybko, może już po północy 
_________________ There is no reason, there is no rhyme...
|
|
|
|
 |
|
Caroll
|
Tytuł: Re: Singiel Nothing Else Matters Napisane: 8 paź 2009, o 19:37 |
| Fan nr 1 |
 |
 |
Dołączył(a): 20 lut 2009, o 16:44 Posty: 1715 Lokalizacja: Poznań
|
Karolaaa napisał(a): ja też mam nadzieję, że to będzie w miarę szybko, może już po północy  masz fajną nadzieję  ;D na serio, przeważnie premiery teledysków ą o 12 lub o 15
_________________ i could only lead you to the sun .
|
|
|
|
 |
|
macdalena
|
Tytuł: Re: Singiel Nothing Else Matters Napisane: 8 paź 2009, o 19:40 |
| Mega fan |
 |
 |
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 23:20 Posty: 396 Lokalizacja: Olsztyn
|
Przez dłuższy czas był to mój ulubiony utór w wykonaniu AudioFeelsów (no może jeden z dwóch ulubionych). Od wydanie płyty Sound of silence depcze NEM po piętach. Niemniej w NEM jest parę elementów, dzięki którym ciągle jest ona numerem jeden na mojej liście. Piosenka ta dla wielu to klasyka i pewnie wielu będzie uważać każdy jej cover za beszczeszczenie oryginału, ale uważam że AF akurat naprawdę nie mają się czego wstydzić, bo ich aranżacja jest znakomita. Wybór jej na singiel też według mnie jak najbardziej trafiony i cieszę się, że to właśnie do niej zobaczymy już jutro teledysk. Też czytałam, że ktoś krytykuje brzmienie perkusji i gitar. Śmieszne to trochę, autor tamtego komentarza zapewne nawet nie zadał sobie trudu, żeby dowiedzieć się, o co w zespole AudioFeels faktycznie chodzi. Mam wrażenie, że większość głosów krytyki pochodzi od osób, które nawet nie wiedzą, że te wszystkie dzwięki to nie instrumenty, a jedynie męskie głosy. Reasumując  NEM jako pierwszy singiel to wybór jak najbardziej trafiony.
_________________ Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie.
http://www.this-picture.blog.pl
|
|
|
|
 |
|
Raissa
|
Tytuł: Re: Singiel Nothing Else Matters Napisane: 8 paź 2009, o 19:54 |
|
|
Zdecydowanie najlepszy utwór na singla. Dobrze przemyślane i naprawdę wielkie brawo dla Panów, że właśnie ten utwór wybrali. Teledysku oczywiście doczekać się nie mogę. macdalena napisał(a): Piosenka ta dla wielu to klasyka i pewnie wielu będzie uważać każdy jej cover za beszczeszczenie oryginału, ale uważam że AF akurat naprawdę nie mają się czego wstydzić, bo ich aranżacja jest znakomita.
Ten utwór to klasyk, zgadza się. Nie każdemu się podoba, że ktoś "odważył się" go coverować, ale przypomniała mi się pewna sytuacja. Mianowicie mój znajomy - zagorzały fan Metalliki i "mały terrorysta' jeżeli chodzi o dźwięki jakiekolwiek, po usłyszeniu NEM w wykonaniu chłopaków (którejś koncertowej wersji, bodajże z Murowanej?) powiedział "ktoś zabija moją kapelę wszech czasów... ale zarzyna ją całkiem gustownie"... A z jego ust to naprawdę duży komplement.
|
|
|
|
|
 |
|
Paulina
|
Tytuł: Re: Singiel Nothing Else Matters Napisane: 8 paź 2009, o 21:00 |
| Fan nr 1 |
 |
 |
Dołączył(a): 26 gru 2008, o 21:00 Posty: 765 Lokalizacja: Sokółka
|
Swoją opinię o NEM pisałam po zakończeniu Najsłabszego Ogniwa, ale i teraz napiszę. Dla mnie Nothing Else Matters jest ich jednym z najlepszym, jeśli nie najlepszym, singlem. Każdy z chłopaków może zaprezentować swoje umiejętności, pokazać, co potrafi. A i wybranie tego coveru na singiel promujący płytę jak najbardziej trafny. Wydaje mi się, że prawie wszyscy znają oryginalne wykonanie, więc z ciekawości spojrzą na aranżację AF. Zresztą z tego, co widziałam w making of przy teledysku odwalono kawał dobrej roboty. Utwór, teledysk chyba też, niezwykle klimatyczny, śmiałabym rzec melancholijny. mpinezka napisał(a): Sama wielbię tylko dwa covery tego utworu. W wykonaniu Apocalyptici i od stycznia tego roku - w wykonaniu AudioFeels.
Muszę się z Tobą zgodzić. Wykonanie Apocalyptici znam od dawna i mnie zachwyciło, jak chłopaki to zaaranżowali to ich cover stał się moim drugim ulubionym coverem Nothing Else Matters. Dla mnie nic tego nie przebija, jak na razie.
_________________ Chcę tylko, żeby na chwilę wokół nastąpiła głucha cisza i żeby wszystko zniknęło. Żeby nie było przyszłości.
|
|
|
|
 |
|
|